O Max Verstappen βγάζει στο σφυρί ένα Honda Civic Type R (video)


Στις 17 Δεκεμβρίου το προσωπικό αυτοκίνητο του πρωταθλητή βγαίνει σε πλειστηριασμό μέσω της πλατφόρμας CarNext, με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν μέσω της διαδικασίας να πηγαίνουν για καλό σκοπό.

  • 15/12/2021

Λίγα μόλις 24ωρα μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος Formula 1  ο Ολλανδός πιλότος αποφάσισε να συμπορευτεί με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Wings For Life που υποστηρίζει θεραπευτικές έρευνες για τραυματισμούς στον νωτιαίο μυελό, προσφέροντας τα έσοδα που θα προκύψουν από την πώληση ενός από τα αυτοκίνητα της προσωπικής του συλλογής.

Ο πλειστηριασμός θα γίνει μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας CarNext και η αποκάλυψη του οχήματος αναμένεται να γίνει στις 17 Δεκεμβρίου όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν τις οικονομικές τους προτάσεις. Tο Honda Civic Type R  είναι λευκού χρώματος, το κοντέρ του έχει γράψει σχεδόν 58.000 km και σε αρκετά σημεία στο εσωτερικό υπάρχει η υπογραφή του πρωταθλητή, στοιχείο που του προσθέτει ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Ως τιμή εκκίνησης έχουν οριστεί οι 33,333 ευρώ, προφανώς λόγω του αριθμού του Max με τον οποίο αγωνιζόταν μέχρι σήμερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και όπως ανακοινώθηκε από την διοργανώτρια αυτό θα αλλάξει απ' τη νέα σεζόν με τον πιλότο να επιλέγει το #1. Να σημειωθεί πως θα είναι η πρώτη φορά που ένας οδηγός θα αγωνιστεί με τον συγκεκριμένο αριθμό μετά το 2014 όπου τον είχε επιλέξει ο Sebastian Vettel.

Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η αξία του αυτοκινήτου μου μπορεί να προσφερθεί για καλό σκοπό, συμβάλλοντας στο έργο του οργανισμού Wings For Life. Για αυτό το λόγο εμπιστεύτηκα την πλατφόρμα CarNext προκειμένου να είμαι σίγουρος ότι η διαδικασία θα κυλήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προκειμένου να πω ένα τελευταίο αντίο στο Honda μου το έβγαλα για έναν τελευταίο γύρο όπως μπορείτε να δείτε και στο video της καμπάνιας. Ελπίζω ο νέος ιδιοκτήτης να το απολαύσει όσο και εγώ”, δήλωσε σχετικά ο Max Verstappen.

Δείτε το video...